Руски блогър направи на пух и прах новата лимузина на властта | Коментар на БА

Руски блогър направи на пух и прах новата лимузина на властта


 

Руските медии са във възторг от супер луксозния седан „Aurus Senat“, на чиято удължена версия се вози президентът Владимир Путин. Представено на изложение в Швейцария, автомобилът, в който са заимствани елементи от Rolls-Royce и Bentley, предизвика възторга на публиката заради своята представителност и респектиращ дизайн.

 

Коментар на БА

Блогърът Ерик Давидович, който отблизо се запознал с колата на властта, прави на пук и прах „гордостта“ на руското автомобилостроене. Въоръжен само с телефон, Давидович разглежда демонстрационния Senat в шоурума на Aurus и остава втрещен от ниското качество на изработката. На места боята на каросерията е просълзила, на други се виждат издатини от прах и песъчинки. Декоративната решетка на въздухозаборника в бронята се огъва и поскърцва под пръстите на ръката, а в процепите стърчат винтове. Уплътненията на вратите са различни и криви. Луфтовете между каросерийните панели се разминават, а от вътрешната страна на вратите пък има гол метал, по който ясно се виждат заварките.
“Как може това да се сравнява с Rolls-Royce и Bentley, да струва 18 000 000 рубли (€260 555) и да бъде гордостта на руското автомобилостроене?!”, възмущава се блогърът.