Кремъл отказва да опровергае, че стои зад убийството на Борис Немцов | Коментар на БА

Кремъл отказва да опровергае, че стои зад убийството на Борис Немцов | Коментар на БА

Кремъл отказва да опровергае, че стои зад убийството на Борис Немцов 


 

Политикът и критик на президента Владимир Путин Борис Немцов беше застрелян на 27 февруари 2015 г. в Москва. “Смъртта му беше трагедия за Русия и имаше огромно влияние върху политическия климат, предизвиквайки страх и отваряйки възможност за последващи безнаказани атаки”, се казва в доклад на ОССЕ. Управляващите в Русия обаче отрекоха да имат нещо общо с покушението, а слабости в разследването на руските власти остави много въпроси около убийството на Немцов без отговор.

 

Коментар на БА

В ефира на радио “Эхо Москвы”  руският политик Евгений Ройзман остро критикува отговорните за убийството на  Борис Немцов. По негово мнение в Кремъл прекрасно знаят кой стои зад екзекуцията на опозиционния лидер.

“Много хора смятат, че властта е отговорна за убийството. Тя можеше да опровергае това само по един начин - бързо, качествено разследване на убийството и откриване на истинските поръчители.  Това не се случи, никой не се занимава сериозно със случая и убеждението, че Кремъл стои зад убийството се затвърждават“, коментира Ройзман.

Увереност, че покушението срещу опозиционера е поръчано от някой от обкръжението на президента Путин изразяват много международни анализатори, близки и колеги на Немцов.