Русия търси реабилитация като правова държава, но продължава да убива невинни в Сирия | Коментар на БА

Русия търси реабилитация като правова държава, но продължава да убива невинни  в Сирия | Коментар на БА

Русия търси реабилитация като правова държава, но продължава да убива невинни  в Сирия


 

Русия предлага своята кандидатура за член на Съвета на ООН за правата на човека за периода 2021-2023 г. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров по време на на 43-ата сесия на Съвета, съобщава БТА.

„Дискусиите за правата на човека трябва да бъдат репрезентативни и плуралистични“, заяви Лавров и увери, че Русия ще положи максимални усилия за изработване на консенсусни подходи и отказ от конфронтация.

 

Коментар на БА

Опитът на Русия да се представи пред света като миролюбива, демократична и правова държава е в пълно противоречие с политиката, която води Путин в и извън страната. Достатъчно е само да споменем репресиите, арестуваните и осъдени без причина инакомислещи руски граждани, убийствата без съд и присъда на политически опоненти в страната и зад граница.  Много се примерите за потъпканите човешки прави и в международен план. Само през последните дни въздушно-космическите сили (ВКС) на Русия са бомбардирали над 18 населени места в зоната на Идлиб, както и в западната част на провинция Алепо, довели до смъртта на десетки невинни жертви, съобщава Анадолската агенция.