Русия активира предизборно пропагандната машина в САЩ | Коментар на БА

Русия активира предизборно пропагандната машина в САЩ | Коментар на БА

Русия активира предизборно пропагандната машина в САЩ


 

Прeдcтaвитeли нa aмeрикaнcкoтo рaзузнaвaнe ca информирали члeнoвe нa Кoнгрeca, чe Руcия рaбoти зa прeизбирaнeтo нa Дoнaлд Тръмп, cъoбщи Вaшингтoн Пocт, позовавайки се на cпeциaлeн дoклaд на службите.

Кандидатът за президентската номинация на Демократическата партия в САЩ Бърни Сандърс също предупреди Москва да стои настрана от американските избори, след като официални представители са го информирали за подобна намеса, предаде Ройтерс.
Коментар на БА

Информацията на американските служби и официални представители недвусмислено показва, че путинова Русия отново е активирала пропагандната машина, чрез която неистово иска да спечели хибридната война срещу Запада и да внуши, че тя има решаваща роля за избор на нов американски президент. Опитите на Кремъл да се намеси в президентските избори на САЩ, потвърждават хипотезата, че със задкулисни игри и мръсни хватки ще се стремят да осигурят победа на онзи кандидат, който би работил за стопляне на отношенията на Москва с Вашингтон, както и срещу санкциите, наложени й от ЕС и САЩ. Това опровергава за пореден път уверенията на говорителя на Кремъл – Дмитрий Песков, че Русия по никакъв начин не се меси във вътрешните работи на чужди държави, тъй като самата тя не допуска това да се случва на нейна територия.