КОЛКО ТУРИСТИ СА ПОЧИВАЛИ В КРИМ ПО ВРЕМЕ НА НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ

КОЛКО ТУРИСТИ СА ПОЧИВАЛИ В КРИМ ПО ВРЕМЕ НА НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ

ОПРОВЕРЖЕНИЕ | DISPROOF

 

КОЛКО ТУРИСТИ СА ПОЧИВАЛИ В КРИМ ПО ВРЕМЕ НА НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ

 

Министерство на курортите и туризма на Република Крим съобщава:
Според оценките на данните за пътническия трафик, данните на общините на туристическите територии на Република Крим за натоварването на работещи съоръжения за настаняване
… по време на новогодишните празници на 28 декември 2019 г. - 12 януари 2020 г. в Република Крим са почивали 209,7 хил. туристи, което е с 10% по-високо, отколкото през новогодишните празници 2018-2019.

 

ОПРОВЕРЖЕНИЕ:

Наблюдателите намират тази цифра за завишена. Причината е несъвършеният метод за изчисление. Почти всеки се смята за турист: както онези, които наистина са дошли на почивка, така и самите кримчани, които многократно пътуват до континентална Русия през Кримския мост, за да пазаруват или да печелят пари в съседната Краснодарска област.

Принципът „броим всеки следващ“ е критикуван от самия лидер на Крим Сергей Аксьонов преди няколко години, но оттогава не се забелязва промяна в методологията.

В същото време експертите многократно отбелязват, че предвид настоящите възможности на Крим не е възможно да се приеме декларираният брой туристи – транспортната, хотелската и плажната инфраструктура просто не позволяват това.