News-front.info: „По примера на Украйна“: Комик може да дойде на власт в България

News-front.info: „По примера на Украйна“: Комик може да дойде на власт в България

ИНФОРМАЦИЯ / ДЕЗИНФОРМАЦИЯ / КОМЕНТАР НА БА


News-front.info: „По примера на Украйна“: Комик може да дойде на власт в България

 

Станислав Трифонов (Слави Трифонов), чиито сатирични телевизионни предавания са най-популярните в България, реши да се бори за властта в България.

На 5 октомври той проведе учредителния конгрес на политическата си партия, съобщава Bloomberg.

Трифонов обещава да се бори срещу „дебелата линия, която разделя партийната аристокрация и българския народ“.

Движението, наречено „Няма такава държава“, има достатъчно подкрепа, за да влезе в парламента като четвъртата по големина партия, според проучвания, проведени миналия месец.

Следващите избори в България са насрочени за началото на 2021 година.

„Хората, които управляват и са избрани от значителна част от българските избиратели, се вкопчват във властта“, каза Трифонов. „Не съм алчен за власт, аз съм алчен за справедливост“, добави той.

Петима сценаристи от шоуто Трифонов ще се присъединят към партията.

 

Коментар на БА

Това, че един от водещите рупори на кремълската пропаганда публикува материал посветен на учредяването на партията на Слави Трифонов и прави аналогии с партията на Зеленски в Украйна не е никак случайно. Още повече, че докато в самият текст се твърди, че партията на Трифонов е четвърта по популярност, като целта е да се измести дясната партия, в заглавието на статията се твърди, че той може да дойде на власт – да спечели избори, което е перспектива.

Сравненията с партията на Зеленски се самоналагат. Особено ако се изследва генезиса на тази партията на украинския президент, тя стъпва върху протестната вълна, която и у нас е доста силна.

Правенето на партия в България, особено от този тип, който прави Слави, е невъзможно без сериозна финансова подкрепа, която е далеч над възможностите на самия Трифонов.

Който има интерес, той финансира.