Конспирация срещу Медведев?

Конспирация срещу Медведев?

Премиер-министърът на Руската федерация рискува да бъде „ударен с табакера по главата“ от своите приближени, смята „Свободная пресса“. По темата изданието коментира с експерти, които стигат до извода, че Медведев като нищо може да стане жертва на заговор от свои приближени.

Журналистът Сергей Акеснов в материал за „Свободная пресса“, стига до заключението да нестабилната позиция премиер-министъра Димитрий Медведев. Той смята,  че “хората с много големи пари ще оглавят заговора срещу Медведев”. В същото време, ръководителят на кабинета рискува да стане жертва на заговор/ „да бъде ударен с табакера по главата”, „ако бъдат засегнати интересите на топ мениджърите на държавните корпорации“, като  атаката може да се извърши през неговите приближени.

Тази версия се обсъжда и от други руски издания, като идеята е, че натискът на мениджърите на държавните корпорации може да изиграе роля в кариерата на Дмитрий Медведев.

Между другото интригата  се върти около неизпълнението на майските укази, свързани с получаването на бонуси в държавните корпорации. Много  експерти не смятат мярката за лишаване от бонуси за ефективна. Заместник-ректорът на Академията по труда и социалните отношения, Александър Сафонов, казва, че “работата на мениджъра трябва да бъде добре платена”, ако той наистина носи дивиденти на държавата. Но самите мениджъри  „не трябва да отпускат парични компенсации за себе си.” Ако печалбите не растат, капитализацията не расте, тогава, естествено, бонусите, получени от ръководството на компанията, също трябва да намаляват.”

 

Оригиналният текст тук